Feesten

Disco Top 10

Disco Top 10

DiscoRoyaal ®, een muzikale tijdreis door de jaren 70, 80, 90 en het heden. DJ ★ Partyjock ★ Entertainer Dimitri Visch van Disco Royaal neemt je mee met zijn Drive-in Show naar ongekende muzikale hoogte. Vette disco, foute nummers, verdwaalde schlagers, Nederlandstalige meezingers, en een (inter) actieve DJ zorgen tijdens een Disco Show van DiscoRoyaal keer op keer voor een aha-erlebnis bij de feestgangers.

DJ ★ Partyjock ★ Entertainer Dimitri Visch van Disco Royaal is gek op lijstjes! Vooral op lijstjes met (disco)muziek. Hieronder een lijst van zijn persoonlijke Disco Top 10. Uiteraard neemt hij al deze muzikale meesterwerken mee in zijn platenkoffer tijdens een Drive-in Show van DiscoRoyaal.

Offerte Bellen


Nummer 1 : Gloria Gaynor, I will survive (1978)

Gloria Gaynor, de keizerin van de Disco. In 1978 scoorde zij hoog in de hitlijsten met het vaak gecoverde I will survive. Een nummer dat alle generaties aanspreekt en een universeel aanstekelijk deuntje heeft. Andere grote hist van haar waren Never can say goodbye en Reach out I'll be there. Gloria Gaynor treed nog steeds op.

Nummer 2 : Abba, Dancing Queen (1976)

Abba is zo veel meer dan een paar aanstekelijke discosongs die iedereen kent. Het waren trendsetters. Keer op keer hebben zij in de studio geëxperimenteerd met nieuwe technieken en apparatuur. Het resultaat? ABBA is de op één na succesvolste band ter wereld. Ze nemen na The Beatles en Queen, de derde plaats in qua aantal verkochte albums (ruim 370 miljoen stuks). Het succes begon toen ABBA in 1974 het Eurovisiesongfestival won met het nummer Waterloo. Manager van de groep was Stig Anderson. In 1983 werd een pauze ingelast, die echter leidde tot het uiteenvallen van de formatie.

Nummer 3 : Baccara, Sorry I'm a Lady (1977)

Hoe fout kunnen twee playbackende verleidelijke dames zijn? Baccara was een populaire Spaanse popgroep uit de late jaren zeventig en begin jaren tachtig. De groepsleden waren Mayté Mateos (7 maart 1951, altijd gekleed in het zwart) en Maria Mendiola (4 mei 1952, in het wit). Hun muziek was een mengeling van pop en disco, de tekst was in het Engels met een Spaans accent en de nummers werden altijd geplaybackt wat goed tot uiting komt in de clips ;-) De twee grootste hits van de groep waren Yes sir, I can boogie en Sorry, I'm a lady die in 1977 in de Europese hitparades stonden. Yes sir, I can boogie ging in totaal 16 miljoen keer over de toonbank.

Nummer 4 :  Village People, YMCA (1978)

Een cowboy, een indiaan, een bouwvakker, een politie agent en een leernicht, mix dat met een aanstekelijke tekst en een beat en je hebt de Village Peopple.  Zij stonden bekend om hun aanstekelijke poppy melodieën en ironische teksten, maar vooral om het uiterlijk vertoon van de groepsleden. Hierdoor kreeg de groep bij wijze van camp een zekere plaats in de homoseksuele subcultuur.

Nummer 5 : Anita Meyer , Why tell me why (1981)

De parel uit Rotterdam. Na enkele succesvolle singles lijkt het succes van "The Alternative Way" niet geëvenaard te worden, maar na een verandering van platenmaatschappij in 1980 wordt ze begeleid door een nieuw muzikanten- en productieteam. Het album "Shades of Desire" volgt waarvan de single Why Tell Me Why wekenlang de eerste positie in de Nederlandse hitparades bezet en zelfs de bestverkochte single zal worden van 1981.

Nummer 6 : Donna Summer, Could it be magic  (1976)

Donna Summer is de onvervalste Queen of Disco. Zij is in 2012 te vroeg overleden. Niemand evenaart haar. Partyjock Dimitri Visch van DiscoRoyaal.nl heeft haar twee keer life gezien in het Sportpaleis in Antwerpen en in Ahoy Rotterdam. Pure disco en soul zoals muziek hoort te zijn.

Nummer 7: The Trammps, Disco Inferno (1976)

Begin jaren '70 waren zij één van de eerste discogroepen. De eerste grote hit waarmee The Trammps definitief doorbraken in Nederland was "Love epidemic" uit 1973. Zeer bekend werd de muziek toen grotere hits als "Shout", "Hold Back The Night" en "Disco Inferno" volgden. De laatstgenoemde hit uit 1976 kwam een jaar later voor in de soundtrack van de film Saturday Night Fever. In 1977 brachten The Trammps "The Night The Lights Went Out" uit, een lied waarin de grote stroomuitval in New York op 13 juli van dat jaar bezongen werd.

Nummer 8 : Alicia Bridges, 'I Love The Nightlife' from "Priscilla Queen of the Desert" (1978 en 1994)

Heerlijk Disco nummer dat een remix kreeg in de film: "The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert"

Nummer 9 : Bee Gees, Stayin' Alive (1977)

Stayin' Alive is een single van de Australische popgroep Bee Gees. Het nummer werd geschreven voor de soundtrack van de film Saturday Night Fever. Het nummer is een van de meest herkenbare van de groep, mede dankzij het gebruik van het nummer als begintune van Saturday Night Fever. Ook de andere nummers van de Bee Gees hebben wij onze repertoire, zoals You should be dancing en Night fever.  

Nummer 10 : Shirley Bassey, This is My Life (Disco version, 1979)

Van oorsprong geen Disco Diva, maar wel een geliefde diva onder het publiek van Disco Royaal. In 1979 heeft zij een disco versie opgenomen van de evergreen This is my life. Dit nummer staat sinds jaar en dag hoog genoteerd in de Homo top 100.

Offerte Bellen

Disco Top 10

Vraag direct een offerte aan

Bekijk ook een van deze Feesten

Na 44 jaar heeft Nederland eindelijk weer in 2019 het Eurovisie songfestival gewonnen met het lied Arcade van Duncan Laurence. Een ...lees meer

Meer info

DJ ★ Partyjock ★ Entertainer Dimitri Visch van Disco Royaal draait niet alleen met CD's en digitaal, maar ook met ouderwets ...lees meer

Meer info

Trouwen doe je maar 1 keer, en het liefst met DJ ★ Partyjock ★ Entertainer Dimitri Visch van Disco Royaal. De bruiloft DJ voor Rotterdam ...lees meer

Meer info

In een zakelijke omgeving voelen wij ons van DiscoRoyaal ook thuis, vooral als er gefeest moet worden. Geheel met een nette DJ booth en in stijl ...lees meer

Meer info

Feestje? DJ nodig? Boek nu DiscoRoyaal

DiscoRoyaal ®, een muzikale tijdreis door de jaren 70, 80, 90 en het heden. DJ ★ Partyjock ★ Entertainer Dimitri Visch neemt je op theatrale wijze mee naar ongekende muzikale hoogte. Vette disco, foute nummers, verdwaalde schlagers, Nederlandstalige meezingers, en een (inter) actieve DJ zorgen tijdens een Disco Show van DiscoRoyaal keer op keer voor een aha-erlebnis bij de feestgangers

DiscoRoyaal ®, een muzikale tijdreis door de jaren 70, 80, 90 en het heden.

DJ Company DiscoRoyaal DJ Company DiscoRoyaal

Bij deze bedrijven is er nog lang nagepraat over een waanzinnig feest...

images/companylogos/12.png
images/companylogos/13.png
images/companylogos/14.jpg
images/companylogos/16.png
images/companylogos/17.png
images/companylogos/18.png
images/companylogos/19.png
images/companylogos/20.png
images/companylogos/22.jpg
images/companylogos/23.png
images/companylogos/24.jpg
images/companylogos/25.jpg
images/companylogos/26.jpg
images/companylogos/27.png
images/companylogos/28.jpg
images/companylogos/29.png
images/companylogos/30.png
images/companylogos/31.png
images/companylogos/32.jpg
images/companylogos/32.png
images/companylogos/33.jpg
images/companylogos/34-1.png
images/companylogos/35.jpg
images/companylogos/36.png
images/companylogos/37.png
images/companylogos/38.png
images/companylogos/39.png
images/companylogos/40.jpg
images/companylogos/41.png
images/companylogos/42.jpg
images/companylogos/43.jpg
images/companylogos/44.png
images/companylogos/45.jpg
images/companylogos/46.png
images/companylogos/47.png
images/companylogos/ABN-logo.png
images/companylogos/Feyenoord_discoroyaal_disco_royaal_dj.png
images/companylogos/bacardi.png
images/companylogos/blijwin_logo_kerst_340.png
images/companylogos/brand.gif
images/companylogos/duckerdie-logo.png
images/companylogos/logo-unilever2.jpg
images/companylogos/logo-vierkant.jpg
images/companylogos/logo_nn.png
images/companylogos/monkey-town_1512765888.png
images/companylogos/rustburchtlogo.png

Volg DiscoRoyaal op Facebook

Nieuwe website ✔ Relatiegeschenken/ GivaAways ✔ Flyers ✔ Bedrijfskleding ✔ DiscoRoyaal.nl is er helem... lees meer

Bekijk op Facebook

Onze nieuwe Promo! https://youtu.be/phbNm6qE1q8... lees meer

Bekijk op Facebook

DiscoRoyaal.nl heeft zijn/haar profielfoto bijgewerkt.... lees meer

Bekijk op Facebook

DiscoRoyaal.nl heeft de omslagfoto bijgewerkt.... lees meer

Bekijk op Facebook